18
februari
2022
|
17:17
Europe/Amsterdam

Marc Descheemaecker nieuwe voorzitter Lantis

Marc Descheemaecker is sinds vandaag de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van NV Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) / Lantis. Hij volgt David Van Herreweghe op die voortaan de functie van ondervoorzitter op zich neemt. De bestuurswissel aan de top van de bouwheer van de Oosterweelverbinding werd reeds geruime tijd geleden vastgelegd.

Marc Descheemaecker brengt naast een rijke bestuurservaring ook een decennialange expertise binnen het domein van het openbaar vervoer mee naar Lantis. Descheemaecker was tot voor kort voorzitter van de raad van bestuur van De Lijn, waar hij nu de rol van ondervoorzitter opneemt. Hij zetelde eerder ook in het bestuur van de NMBS en Brussels Airport. Hij heeft daarnaast mandaten bij de Europese Investeringsbank (EIB), Ethias en de investeringsmaatschappij Gimv. 

Descheemaecker kijkt uit naar zijn nieuwe rol: "Het Oosterweelproject is een complex project in een complexe omgeving. Ik verwacht me aan veel uitdagingen, maar aan evenveel oplossingen. Ik kijk ernaar uit om dit veelzijdige project mee te realiseren en zo te zorgen voor een betere mobiliteit en leefbaarheid in de Antwerpse regio." 

David Van Herreweghe, administrateur-generaal van de Vlaamse Belastingdienst, is al bestuurder van de NV BAM sinds de oprichting in 2004. In 2015 werd hij aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur. Onder zijn voorzitterschap evolueerde het Oosterweelproject van infrastructuurproject tot het project dat het vandaag is: een grootschalig mobiliteits- en leefbaarheidsproject. 

Van Herreweghe: "De voorbije zeven jaren waren bijzonder intens, maar ook zeer boeiend. Samen met het management en alle personeelsleden is de grote sprong voorwaarts gerealiseerd. De vennootschap is hervormd naar een uitvoeringsorganisatie en de integrale uitvoering van het Toekomstverbond is op de sporen gezet. Dit met als enige doel om Antwerpen en zijn ruime regio gezonder, groener en mobieler te maken. Dit maakt me trots en dankbaar. Ik blijf als ondervoorzitter aan boord en wil me op de meest constructieve wijze blijven inzetten om ook de volgende fasen tot een goed einde te brengen." 

Marc Descheemaecker
Marc Descheemaecker, de nieuwe voorzitter van Lantis.