22
januari
2020
|
13:50
Europe/Amsterdam

Bouwheer Oosterweel neemt intrek in nieuwe hoofdkantoor in The Beacon

Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, verhuist vandaag. Het hoofdkantoor van de organisatie bevindt zich voortaan op de 1e en 2e verdieping van The Beacon aan de Sint-Pietersvliet in Antwerpen. Door te verhuizen naar een omgeving waar verschillende partners samenwerken rond innovatie, wil Lantis alle mogelijke technologische vernieuwingen toepassen op de Oosterweelverbinding en het project klaar maken voor de toekomst.

Van ‘Chiquita’ naar The Beacon

Voor de verhuis bevonden de kantoren van Lantis zich in de Friendship-building aan de Rijnkaai, ook wel de ‘Chiquita-building’ genoemd. Deze werkplek was te klein geworden voor de ruim 200 medewerkers van het project. Bovendien wordt het gebouw binnen afzienbare tijd afgebroken om plaats te maken voor nieuwe woonruimte.

Een oplossing werd gevonden in The Beacon. Deze nieuwe locatie bevindt zich op een steenworp van de oude locatie. Er is voldoende ruimte aanwezig om de medewerkers van Lantis onderkomen te geven. Ook het team van de intendant en de toekomstige aannemers voor de Oosterweelwerken op rechteroever krijgen er een werkplek. Door één gezamenlijke werkvloer te creëren voor alle bouwpartners, wil Lantis de samenwerking versterken.

Van ‘Chiquita’…

… naar The Beacon.

Kruisbestuiving van innovatie

Ook inhoudelijk biedt de verhuis naar The Beacon een meerwaarde. The Beacon is een omgeving waar verschillende partners, waaronder de stad, de haven, imec, de Universiteit Antwerpen, de technologiefederatie Agoria – en nu ook Lantis – onder één dak samenwerken rond innovatie. Ze gaan samen op zoek naar technologische vernieuwingen die de Antwerpse regio helpen uit te bouwen tot een slimme regio. Voor de Oosterweelverbinding betekent dit dat duurzame innovaties op het vlak van slimme mobiliteit het project nog kunnen versterken. Op deze manier gaat de nieuwe infrastructuur generaties mee.

Nieuwe werkvloer, nieuwe manier van werken

In The Beacon werken Lantis-medewerkers volgens het principe van activiteit-gebaseerd werken. Dat wil zeggen dat ze geen vaste werkplek hebben, maar er één kiezen in functie van hun activiteit. Vergaderen of langdurig telefoneren kan in vergaderboxen of één van de koffiehoeken. Focusboxen laten geconcentreerd werken toe.

Luc Hellemans, algemeen directeur van Lantis, legt uit waarom: “Dankzij deze nieuwe manier van werken bouwen we ook op onze werkvloer aan verbinding, verbinding tussen onze medewerkers, maar binnenkort ook met de intendant en de aannemer. De nabije geschiedenis van het project heeft ons al getoond tot welke mooie en concrete resultaten samenwerking over de ‘muurtjes’ heen kan leiden, dus ik kijk vol vertrouwen uit naar onze toekomst in The Beacon.” 

Lees ook dit: Lantis verhuist naar en wordt partner van The Beacon >